Діагностика потенціалу економічної безпеки підприємства у функціональному аспекті його інноваційної політики - Шкарлет, С.М. (Культура народов Причерноморья, 2006)
В роботі досліджуються теоретико-методичні засади проведення аналітичної діагностики ресурсно-перетворювального потенціалу формування стану економічної безпеки підприємства криз його ресурсну і функціональну складові у здатністно-функціональному аспекті. Запроваджено механізм інтегрально-модульної оцінки потенціалу у контексті системної сукупності фактичних результативності і продуктивності господарської діяльності підприємства та методів і засобів ліквідації системних диспропорцій, що виникають в процесі такої діяльності.