Суспільна діяльність наукової інтелігенції Наддніпрянської України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Додонова, Г.В. (Культура народов Причерноморья, 2006)
Стаття присвячена історії наукової інтелігенції Наддніпрянської України другої половини ХІХ - початку ХХ ст. В ній розкривається питання участі та внеску представників науково-педагогічних колективів Київського, Харківського та Новоросійського університетів в різні сфери суспільного життя країни.