Моделі інтелектуального діалогу різномовних агентів в процесі творення виробничих систем - Сікора, Л.С.; Квас, А. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Розглянуто ситуації, які виникають при побудові систем, що комплектуються різними постачальниками, проаналізовано вимоги до мовних знань персоналу та розглянуто інформаційні схеми діалогу.