Концептуальні основи синтезу функціональної стійкості системи радіомоніторингу (інформаційні аспекти) - Машков, О.А.; Самчишин, О.В. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Проведено аналіз недоліків та вимог, які висуваються до сучасної системи радіомоніторингу, запропоновано алгоритм створення інформаційної системи для забезпечення функціональної стійкості, що базується на багатокритеріальній оптимізації процесу ведення радіомоніторингу шляхом залучення різнотипних засобів місцевизначення та оптимальному розподілу постів спостереження методом динамічного програмування з метою забезпечення необхідних оперативно-тактичних показників ведення радіомоніторингу в різних умовах обстановки.