Моделювання процесу прийняття рішень для оцінки конкурентоздатності - Федорчук, Є.; Кіт, О.; Кіт, Л. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Запропоновано принцип побудови математичної моделі процесу прийняття рішень на основі методів нечіткої логіки. Основні операції нечіткої логіки використано в математичній моделі для оцінки конкурентоздатності. Розроблено алгоритм і програмне забезпечення для оцінки впливу різних чинників на конкурентоздатність і формування правил прийняття рішень. Проведено порівняльний аналіз результатів розрахунку, отриманих із допомогою розробленої методики та методики, яка використовує модель на основі лінгвістичних зв’язок.