Адаптивна схема методу скінченних елементів для сингулярно збурених задач конвекції-дифузії - Сінчук, Ю. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Для двовимірних задач конвекції-дифузії побудовано локальний апостеріорний оцінювач похибки (АОП) апроксимацій методу скінченних елементів (МСЕ). Запропоновано h-адаптивну схему МСЕ з використанням побудованого оцінювача та стабілізуючого методу Петрова-Гальоркіна з експоненціальними вагами. Числові результати h-адаптування свідчать про високу якість оцінювача та надійність запропонованої адаптивної схеми МСЕ.