Визначальні співвідношення термомеханіки спадкових середовищ із загасаючою пам’яттю за урахування локального зміщення маси - Грицина, О. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Сформульовано визначальні рівняння моделі взаємозв’язаної термомеханіки із врахуванням спадкових властивостей деформівних поляризованих середовищ із загасаючою пам’яттю. При цьому поряд із необоротністю процесів деформування, теплопровідності й поляризації враховано також необоротність процесу локального зміщення маси.