Рівномірне наближення сумою многочлена й експоненти з точним відтворенням значення функції та її похідної у крайніх точках відрізка - Малачівський, П. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Досліджено властивості рівномірного (чебишовського, мінімаксного) наближення функції сумою многочлена й експоненти з найменшою абсолютною похибкою та точним відтворенням значення функції та її похідної в крайніх точках відрізка. Встановлено достатні умови існування такого рівномірного наближення та запропоновано алгоритм для визначення його параметрів за схемою Ремеза.