Математична модель процесу діагностування мехатронної системи - Благітко, Б.; Заячук, І.; Бригілевич, В.; Ярмоловський, І. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Запропоновано математичну модель для виявлення несправностей у мехатронних системах. Модель системи включає електричну, механічну підсистеми та підсистему взаємозв’язку між ними. Алгоритм діагностування, який використовують для електричних схем, розширений на мехатронні системи. Для підтвердження ефективності запропонованої моделі проведено тестування одноланкового маніпулятора (маніпуляційного модуля).