Напружено-деформований стан пружного тіла з тонким включенням - Винницька, Л.; Савула, Я. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Досліджується напружено-деформований стан пружного тіла з тонким включенням. Для опису поведінки масивної частини тіла використано класичну теорію пружності, а тонкого включення — безмоментну теорії оболонок. З умов ідеального контакту на межі матриці та прошарку записано відповідні умови спряження. Доведено додатність оператора отриманої крайової задачі. Числовий аналіз здійснено методом скінченних елементів. Проведено порівняння переміщень та інтенсивності напружень, які виникають за відсутності й у разі наявності включення різної товщини.