Моделі термомеханіки багатокомпонентних деформівних твердих тіл - Гачкевич, О.; Терлецький, Р. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Зроблено короткий огляд і проаналізовано особливості теорій, що описують термомеханічну поведінку багатокомпонентних деформівних твердих тіл, зокрема, гомогенних твердих сумішей. Окремо виділено моделі для дослідження взаємозв’язаних механічних, теплових, дифузійних та електромагнітних процесів у тілах різної електропровідності та здатності до поляризації й намагнічення.