Термопружний стан шаруватих термочутливих циліндрів і куль за конвективно-променевого теплообміну - Кушнір, Р.; Процюк, Ю. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2008)
Розроблено методику розв’язування одновимірних статичних задач термопружності для шаруватих циліндрів і куль за конвективно-променевого нагрівання з урахуванням лінійної залежності коефіцієнтів теплопровідності та довільного характеру залежності інших фізико-механічних характеристик від температури. Задачі теплопровідності зведено, незалежно від кількості шарів, до розв’язування системи двох нелінійних алгебричних рівнянь. У задачах термопружності неперервні в межах кожного шару коефіцієнти рівнянь апроксимовано кусково-сталими функціями. Проведено числовий аналіз температурних полів і напружень у двошарових тілах.