Метод оцінки асимптотичної стійкості лінійних параметричних кіл у частотній області - Шаповалов, Ю.І. (Моделювання та інформаційні технології, 2010)
Показано, що для оцінки асимптотичної стійкості лінійних параметричних кіл за їх нормальною передавальною функцією при апроксимації цієї функції зрізаними рядами Фур'є у тригонометричному чи експотенціальному вигляді достатньо визначити корінь знаменника нормальної передавальної функції інерційної частини кола з найбільшою дійсною частиною