Декламаційне красномовство - чисте мистецтво через удаване та неймовірне - Пантелєєва, І. (Схід, 2010)
У статті робиться спроба виявити специфіку античної риторики в контексті греко-римської цивілізації, продемонструвати, що друга софістика обумовлює її статус як демонстративного мистецтва, де форма переважає над змістом.