Екологічні ризики промислової водогосподарської діяльності в Україні - Матвійчук, О. (Схід, 2010)
Стаття присвячена проблемам екологізації промислового водокористування в Україні. Автор розглядає сучасний стан промислового водокористування, а також наявні екологічні ризики в діяльності різних типів промислових водокористувачів. Окремо автор наголошує на необхідності впровадження нової концепції еколого-економічного оцінювання використання водних ресурсів.