Духовний потенціал релігійної віри - Костенко, А. (Схід, 2010)
У статті на підставі аналізу теоретичних концепцій С. Кримського, В. Федотової, І. Ільїна, У. Джеймса, Д. Уайта, Е. Фрома та ін. визначено потенціал духовних складових релігійної віри - Надії, Любові та Віри. Показано, що в цьому контексті релігійна віра виступає основним конструктивним елементом особистості, зумовлюючи вічне народження "внутрішньої" духовної людини, чинником динамізації та інтенсифікації її життєвого світу.