Україна над прірвою - Білопольський, М.; Волошин, В. (Схід, 2010)
Автори піднімають гострі питання демографії України, кадрів, ситуації в політиці та ідеології, науці, виробництві, сільському господарстві, ЖКГ. Загострюється увага на таких хворобах суспільства, як бідність, безробіття, бюрократизм, соціальна несправедливість. Показана деструктивна дія на державу олігархічно-кланової системи.