Динаміка лібералізаційних процесів у світовій торгівлі - Гнатишин, М. (Схід, 2010)
У статті визначено суть процесу лібералізації світової торгівлі та проаналізовано його динаміку на основі даних СОТ, МВФ та ОЕСР. Розглядаються наслідки торговельної лібералізації для груп країн з різним рівнем розвитку. Результати аналізу можуть бути використані як основа для дослідження взаємовпливу торгівлі та інших економічних і неекономічних показників.