Про формулювання комплексно-спряжених крайових задач просторової теорії пружності в голоморфних функціях двох комплексних змінних - Пабирівський, В.; Пабирівська, Н. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2009)
Розроблено методико формулювання комплексно-спряжених крайових задач просторової теорії пружності в голоморфних функціях двох комплексних змінних. У вихідній постановці задачі вектор переміщень подається у формі Папковича-Нейбера через скалярну та векторну гармонічні функції. На цій основі формулюється комплексно-спряжена крайова задача теорії пружності відносно комплекснозначних функцій від трьох комплексних змінних. Шляхом узагальнення умов Коші-Рімана, вектор переміщення та тензор напружень подаються через скалярну та векторну голоморфні функцій двох комплексних змінних. Сформульовано відповідні граничні умови та сконкретизовано додатково інтегральні умови рівності нулеві головного моменту вектора напружень на бічній поверхні тіла.