Метод дискретизації в задачах про втрату стійкості однопрольотних стрижнів зі змінними параметрами - Тацій, Р.; Ушак, Т. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2009)
У статті запропоновано новий наближений метод розв’язування задач про втрату стійкості однопрольотних стрижнів зі змінними параметрами. В його основу закладено апроксимацію коефіцієнтів відповідних диференціальних рівнянь узагальненими функціями. Отримані результати свідчать про ефективність методу під час розв’язування задач стійкості.