Нелінійна контактно-крайова задача термомеханіки для опромінюваної двошарової пластини, з’єднаної проміжковим шаром - Турій, O. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2009)
У роботі досліджено теплоперенесення та напружений стан у шаруватій пластині зі складниками різної прозорості, з’єднаними тонким проміжковим шаром, за теплового опромінення зі сторони частково прозорого шару. Ввівши ефективний коефіцієнт відбивання на поверхні контакту, отримано наближені співвідношення для визначення поля випромінювання в основному частково прозорому шарі. Знайдено наближені співвідношення для напружень у пластині, що враховують жорсткісні характеристики на згин і розтяг проміжкового шару. Нелінійна крайова задача теплоперенесення розв’язана методом скінченних різниць із застосуванням процедури квазілінеаризації.