Температурне поле та прогин півбезмежної пластинки із залежними від координати коефіцієнтами тепловіддачі - Хапко, Б.; Чиж, А. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2009)
Розглянуто задачу про прогин півбезмежної пластинки, який зумовлений різницею температур зовнішнього середовища на її лицевих поверхнях і коефіцієнтами тепловіддачі, які залежать від координати. З використанням функції Гевісайда задачу про визначення температурного поля зведено до розв’язування взаємозв’язаної системи інтегральних рівнянь Фредгольма другого роду. Для відшукання значень температурних характеристик побудовано числову схему розв’язування інтегральних рівнянь із використанням квадратурних формул Сімпсона. Наведено числовий аналіз розподілу прогинів і температурних моментів. Проаналізовано розподіл згинних моментів і прогинів пластинки, коефіцієнти тепловіддачі якої на обох лицевих поверхнях залежать від координати.