Економічна злочинність на сучасному етапі розвитку державотворення в Україні - Зозуля, Є. (Схід, 2010)
У статті проаналізовано причини виникнення, стан, тенденції еволюції економічної злочинності та її вплив на розвиток інституційних перетворень в економіці й соціально-політичній сфері України. Розкриті особливості найбільш небезпечних економічних криміналь- них діянь на сучасному етапі державотворення, їх зв'язок із організованою злочинністю й корупцією, сформульовано висновки щодо необхідності вживання комплексних, науково обґрунтованих і зорієнтованих на сучасність заходів протидії цьому виду злочинності.