Полірелігійність як фактор формування ідентичності японцівПолірелігійність як фактор формування ідентичності японців - Гераськов, С. (Схід, 2010)
У статті розглядається вплив полірелігійності на ідентичність японців. Проведено релігієзнавчий аналіз комплексу японських релігійних уявлень шляхом виокремлення з нього певних блоків. Автором зроблено висновок про фундаментальне значення полірелігійності як обов'язкової умови автентичного розвитку японської традиції. При цьому показано, що релігійний фактор впливу на становлення японської ідентичності набуває значення лише в контексті полірелігійності японців.