Моторизовані війська: історія зародження та розвитку - Юрчук, О. (Схід, 2010)
У статті розглядаються причини, час та обставини появи мотопіхотних (мотострілецьких) військ, їх початкова структура та організація. Показана роль військових теоретиків Європи у розвитку цього роду військ. Здійснена спроба висвітлити проблему пріоритету появи мотопіхоти.