Теоретичні аспекти інноваційного розвитку України - Карпухно, І. (Схід, 2010)
У статті розглянуто теоретичні аспекти інноваційного розвитку, різні підходи до визначення сутності економічної категорії "інновація". Досліджено особливості, основні проблеми та тенденції інноваційного розвитку України за останні роки. Запропоновано ряд заходів системного характеру з поліпшення інноваційного клімату в країні. Зокрема запропоновано активізувати створення й розвиток спеціалізованих інженерно-технічних структур (фірм, науково-виробничих центрів тощо), які б стали проміжною ланкою між науковими установами та виробництвом.