Визначення принципів формування та розвитку сучасних систем управління - Соколов, О. (Схід, 2010)
Стаття присвячена визначенню принципів формування та розвитку систем управління як методологічної бази їх подальшого дослідження. Показана діалектична єдність законів і принципів організації, обґрунтовано виокремлення структурних, функціональних принципів, принципів організаційно-комунікативної спрямованості.