Основні напрямки державного регулювання фондового ринку України - Куліш, О. (Схід, 2010)
У статті проаналізовано сучасний стан розвитку фондового ринку України та виявлено основні проблеми його функціонування. Виділено систему заходів державної підтримки фондового ринку за двома напрямками: створення зовнішніх умов функціонування та вдосконалення внутрішньої його структури. Показано, що на сучасному етапі не існує об'єктивних причин для створення мегарегулятора вітчизняного фінансового ринку.