Соціокультурний аспект європейської інтеграції республіки Польща (1989-2004 рр.) - Ложечкін, В. (Схід, 2010)
Стаття присвячена висвітленню соціокультурного аспекту інтеграції Республіки Польща до ЄС. Проаналізовані основні чинники, на яких базується європейська ідентичність поляків - географічний, історичний, культурний і ціннісний. Досліджено вплив та значення соціокультурної складової в процесі євроінтеграції Польщі.