Економічна сутність лізингу і перспективні напрямки його розвитку в Україні - Колесник, І. (Схід, 2010)
У роботі досліджено економічну сутність лізингу як перспективної форми інвестування. Розроблено рекомендації щодо підвищення ефективності функціонування лізингу в транс- формаційній економіці України, які полягають у необхідності пошуку оптимального поєднання податкових надходжень від промислових підприємств у бюджет і податкових пільг для стимулювання виробничих капіталовкладень.