Громадські дискусії навколо дипломатичної місії греко-католицької церкви на початку 20-х рр. ХХ ст. - Гнип, І. (Схід, 2010)
У статті розглядається перебіг дипломатичної місії греко-католицької церкви на Заході в міжвоєнний період. На основі аналізу тогочасної галицької періодичної преси автор з'ясовує позицію української та польської громадськості щодо діяльності А. Шептицького в напрямку захисту прав українських галичан у межах Польської держави, а також її вплив на подальші українсько-польські відносини.