Продаж міських земель на первинному ринку: позитивні ефекти - Соловцова, О. (Схід, 2009)
Важливою складовою сучасних економічних перетворень в Україні є реформа земельних відносин, яка передбачає становлення інституту приватної власності на землю. У нашому суспільстві немає однозначної позиції щодо відчуження земель державної та комунальної власності, у тому числі й земель міст. У статті проведено комплексний аналіз соціально- економічних ефектів, що виникають у результаті продажу таких земель у приватну власність та обґрунтовано доцільність цих трансакцій.