Соціальна відповідальність як фактор розвитку системи управління вугільною галуззю та її персоналом - Залознова, Ю. (Схід, 2010)
Обґрунтовано потреби використання соціальної відповідальності в системі управління вугільною галуззю та її підприємствами. Акцентовано увагу на залежності успіхів у виробничій діяльності від якості управління в галузі та на виробничому рівні. Структуровано види зовнішньої та внутрішньої відповідальності залежно від її носіїв. Розроблено рекомендації з удосконалення нормативно-правової та інституційної бази соціальної відповідальності.