Моделювання комплексної системи управління нематеріальними активами промислових підприємств - Слободянюк, Н. (Схід, 2010)
У статті проаналізовано основні моделі та механізми управління нематеріальними активами промислових підприємств, запропоновані зарубіжними та вітчизняними економістами. Шляхом економіко-математичного моделювання розроблена комплексна система управління нематеріальними активами промислових підприємств з метою підвищення оперативності та ефективності управлінських рішень у галузі менеджменту нематеріальних активів. Удосконалено управлінський облік нематеріальних активів підприємства шляхом розробки робочого Положення про управлінський облік нематеріальних активів підприємства, типових форм документації та інструкцій до них для формування інформаційної бази нематеріальних активів з метою управління.