Метод колективної біографії у вивченні історії вищих навчальних закладів - Покатаєва, Т. (Схід, 2010)
У статті розглянуто можливості реконструкції за допомогою методу колективної біографії конкретних аспектів життя та діяльності науково-викладацького складу навчального закладу в рамках певного часу й простору. Просопографічний портрет колективу поєднує соціально-історичний підхід і біографічний метод для відтворення процесу формування та розвитку вищої освіти в конкретному регіоні та Україні в цілому.