Роль греко-католицького духовенства в боротьбі за тверезість - Кузик, М. (Схід, 2010)
У статті визначено організаційно-ідеологічні етапи становлення та здобутки греко-католицького духовенства в боротьбі за тверезість у Західній Україні в середині ХІХ - на початку ХХ ст. На основі джерел та опублікованої літератури зроблено висновок, що антиалкогольний рух був важливим фактором розвитку національної історії.