Освітньо-виховна матриця екологічної деонтології - Матвійчук, А. (Схід, 2010)
Стаття присвячена питанням становлення проблемно-орієнтованої освіти на ґрунті екологічного знання. На думку автора, таке завдання можливо вирішити за допомогою нової дисципліни - екологічної деонтології. У статті окреслені об'єкт та предмет екологічної деонтології, цілі та завдання цієї нової дисципліни. Окремо приділяється увага способам формування екологічної культури сучасної особистості.