Вплив світової економічної кризи на плани компаній щодо прямого іноземного інвестування - Негрич, О. (Схід, 2010)
У статті досліджено вплив світової економічної та фінансової кризи на плани компаній щодо здійснення прямого іноземного інвестування. Проаналізовано фактори, що впливають на критерії вибору країни-реципієнта та відповідної галузі промисловості для інвестування. На основі цього можна сформулювати стратегію залучення іноземних інвестицій, що сприятиме належному функціонуванню держави у світовій економічній системі.