Податок на додану вартість: втрати бюджету від існування тіньового сектора економіки - Пислиця, А. (Схід, 2010)
У статті розраховано величину прихованого податку на додану вартість (ПДВ), зумовленого існуванням тіньового сектора економіки. Запропоновано алгоритм розрахунку прихованого ПДВ у розрізі ПДВ із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) та ПДВ із увезених на територію України товарів. Звернуто увагу на проблему асиметрії інформації, що знижує ефективність прийняття управлінських рішень.