Особливості параметричної ідентифікації ARC-кіл у частотній області - Благітко, Б.; Заячук, І.; Рабик, В.; Кіт, Л. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2009)
Розглянуто особливості параметричної ідентифікації ARC-кіл у частотній області за результатами вимірювання вузлових потенціалів. Для розв’язування проблеми неоднозначних груп запропоновано використовувати тестування в доступних і частково доступних вузлах кола. Запропонований алгоритм, який враховує під’єднання на кожному етапі тестування пасивних тестових елементів, дає можливість виключити вплив неоднозначних груп елементів і однозначно визначити параметри елементів за виміряними вузловими потенціалами. Описано методику та результати параметричної ідентифікації ARC-фільтра нижніх частот за виміряними амплітудами та фазами вузлових потенціалів.