Розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь із багатовимірними λ-матрицями для динамічної моделі Леонтьєва - Семчишин, Л. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2009)
Запропоновано новий підхід до розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь із багатовимірними λ-матрицями для динамічної моделі Леонтьєва. Розглянуто скінченно-різницевий підхід до розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь із двовимірними λ-матрицями. Зведено систему лінійних алгебраїчних рівнянь із m-мірними λ-матрицями до системи з числовими елементами. Проведено оцінку характеристик системи з числовими елементами та підраховано кількість арифметичних операцій. Охарактеризовано складність алгоритму та показано його ефективність з точки зору комп’ютерної алгебри.