Метод інтегральних рівнянь у нестаціонарних задачах теплопровідності термочутливих тіл - Процюк, Б. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2009)
Викладено методику розв’язування одновимірних нестаціонарних задач теплопровідності за нагрівання тепловим потоком однорідних шару, циліндра та кулі з урахуванням температурної залежності коефіцієнтів тепло- та температуропровідності. При цьому використано інтегральне формулювання задач на змінні Кірхгофа за допомогою функцій Гріна відповідних лінійних задач. Розв’язок отриманих інтегродиференціальних рівнянь побудовано з використанням лінійних сплайнів, точних сум функціональних рядів за власними функціями, через які виражаються функції Гріна, та методу колокацій. Числові результати наведено для шару. Досліджено їх точність. Проведено порівняння з результатами, отриманими на основі розв’язків лінеаризованих задач.