Розвиток пластичних смуг в околі вершин окресленого дугами двох кіл симетричного вирізу за умов антиплоскої деформації - Кривень, І.; Яворська, М. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2010)
Отримано аналітичний розв’язок задачі про розвиток пластичних смуг в ідеально пружно-пластичному тілі з симетричним вирізом, утвореним дугами двох кіл. Досліджено розвиток смуг для вирізів з довільною величиною кута при його вершинах. Встановлено, що на початковій стадії розвиток пластичних смуг визначається в основному величиною кута біля вершини вирізу, а на стадії розвинутої пластичності ріст пластичних смуг слабо залежить і від форми вирізу, і від величини кута біля його вершини.