Про неточності природничої наукової термінології - Пащенко, В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Аналізуються закономірні, історично усталені недоліки поширених наукових терміносполучень у природничих і, зокрема, географічних наукових працях. Запропоновано виправлення та уточнення об’єктних, предметних і суб’єктних наукових понять і термінів природознавства.