Особенности медицинского освидетельствования работников транспорта - Тимошина, Д.П. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2005)
В системі профілактичних заходів щодо по запобігання та раннього виявлення виробничо зумовлених та професійних захворювань провідна роль належить медичним оглядам, динамічному спостереженню за станом здоров'я працюючих, як здорових, так і осіб, у яких виявлені зміни в стані здоров'я. Проведено аналіз і систематизовано інформацію щодо особливостей медичних оглядів робітників транспорту. Поряд з традиційними формами роботи і методами досліджень підкреслено аспекти психофізіологічної оцінки регуляторних можливостей організму, реалізації оздоровчих технологій для практично здорових працівників галузі. Обгрунтовано організаційно-методичні підходи щодо вдосконалення медичних оглядів робітників транспорту, підкреслено необхідність розробки комплексної функціональної програми охорони професійного здоров'я робітників транспорту.