Полімери як об’єкт державної реєстрації небезпечного фактора - Потьомкіна, Н.І.; Вітер, В.П.; Коршун, М.М.; Нємцева, Н.Г.; Ревуцький, Т.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2005)
В роботі розглянуті проблеми щодо державної реєстрації полімерних матеріалів з урахуванням їх специфіки як хімічних сполук з суттєвою відмінністю від промислових продуктів. Відмічена наявність додаткових факторів та ознак небезпеки означеної категорії речовин, які створюють складні умови при систематизації даних та створенні відповідної інформаційної бази. Викладена пропозиція щодо заходів для комплексного вирішення питань захисту здоров’я людини і довкілля від хімічного забруднення в процесі виробництва і використання полімерів та утилізації (знешкодження) відходів.