Клиническое значение параклинической диагностики токсикоза у детей с отравлением грибными ядами гепато-нефротропного действия - Шейман, Б.С.; Волошина, Н.А.; Сафронова, И.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2005)
В роботі викладені результати токсикометричних та біохімічних досліджень токсикозів у дітей, отруєних грибними отрутами. Встановлено, що токсини, які володіють найбільш пошкоджуючим потенціалом, переважно накопичуються на альбумінової фракції крові. При цьому, розміри молекул токсинів варіюють в залежності від періоду захворювання. Мотивовано встановлено, що розбіжності у токсикометричних характеристиках ауто агресивних речовин обумовлюють особливості та пріоритети у виборі дезінтоксикаційної тактиці (консерваційні або радикальні методи) на різних етапах гострого отруєння.