Середньоквадратична апроксимація дійсної функції двох змінних модулем дискретного перетворення Фур’є. II. Числові алгоритми - Процах, Л.; Савенко, П.; Ткач, М. (Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології, 2010)
Продовжується дослідження задачі нелінійної середньоквадратичної апроксимації дійсної фінітної невід’ємної функції від двох змінних модулем подвійного дискретного перетворення Фур’є, що залежить від двох параметрів [1]. Побудовано й обґрунтовано числові алгоритми для знаходження ліній галуження та відгалужених розв’язків. Наведено числові приклади.