Роль профспілок у роботі лікарсько-трудових експертних комісій під час "відлиги" 1953-1964 рр. - Єпішева, А. (Схід, 2010)
У статті розглядається місце та роль профспілок у роботі лікарсько-трудових експертних комісій (ЛТЕК) на підставі аналізу законодавчих та відомчих документів того часу. Робиться спроба простежити розширення прав профспілок в обраній сфері під час "відлиги" (1953-1964 рр.). Автор доходить висновку про подальшу формалізацію ролі профспілок у роботі ЛТЕК через відсутність можливостей реально впливати на рішення комісії, боротися з причинами професійних захворювань.