Урахування чинника ризикованості при прийнятті інвестиційних рішень на машинобудівних підприємствах - Дашко, І. (Схід, 2010)
У статті запропоновано методичний підхід до оцінювання економічної ефективності та доцільності реалізації інвестиційних проектів із урахуванням чинника ризикованості. Наведено характеристику класів інвестиційних проектів за рівнем ризикованості їх реалізації. Описано спосіб використання такої класифікації при встановленні розміру премії за ризик для певного проекту. Подано формалізований вигляд критерію вибору найкращого інвестиційного проекту.